از هر دری یک سخن

من از هر دری یا بهتر بگویم از همه درها سخن میگویم تو هر آنچه میخواهی بخوان.

۱۷ مطلب در دی ۱۳۹۸ ثبت شده است

تاثیر قهوه و شکلات بر مغز

زمانی که با کمبود خواب مواجه هستیم یا نیاز داریم که برای انجام کارهای خود بیدار بمانیم، قهوه یکی از شناخته شده‌ترین نوشیدنی های است که برای افزایش سطح هوشیاری به آن پناه می بریم. از سوی دیگر، مصرف شکلات می تواند به بهبود خلق و خوی انسان کمک کند. اما مشخص شده است که این خوراکی ها ممکن است به مغز ما نیز کمک کنند.

 زمانی که درباره مواد شیمیایی مشترک موجود در قهوه و کاکائو فکر می کنیم، کافئین نخستین چیزی است که به ذهن ما خطور می کند. ما معمولا تمام فواید قهوه را با کافئین مرتبط می دانیم و در مورد کاکائو یا شکلات ممکن است گزارش هایی درباره فواید فلاونوئیدها را به خاطر آورید. اما قهوه و شکلات دارای مواد شیمیایی دیگری هستند که نقش آنها در تقویت توانایی شناختی انسان و محافظت از مغز ثابت شده است.

قهوه به عنوان یک تقویت کننده و محافظ عملکرد شناختی
قهوه حاوی شش ماده فعال است که فواید مختلفی را برای مغز ارائه می کنند و کافئین یکی از آنها است. در ادامه با این شش ماده بیشتر آشنا می شویم.

کافئین
کافئین حاوی آلکالوئیدی به نام متیل‌گزانتین است. باور بر این است که این ماده شیمیایی در کافئین گیرنده های آدنوزین یا گیرنده هایی که به ما می گویند چه زمانی به خواب برویم را مختل می کند. در واقع، این همان چیزی است که هوشیاری، تمرکز و حافظه بهتر موقتی پس از نوشیدن یک فنجان قهوه را موجب می شود. این اختلال و وقفه به دوپامین اجازه می دهد که برای مدت زمان طولانی‌تری در بدن باقی بماند و به حفظ احساس خوب کمک کند. با این وجود، نوشیدن بیش از حد قهوه می تواند به تحریک پذیری و عصبی شدن فرد منجر شود.

اسید کلروژنیک
این ماده شیمیایی در دانه های سبز قهوه یا دانه های بو داده نشده وجود دارد. زمانی که دانه ها بو داده می شوند، اسید کلروژنیک عملا از بین می رود. بسیاری بر این باروند که این ماده به کاهش جذب کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش انسان کمک می کند، از این رو، به کاهش قند خون و تولید انسولین کمک می کند. برخی مطالعات با حضور سوژه های حیوانی توانایی در کاهش جذب چربی و ذخیره آن را نیز نشان داده اند.

اسید کینیک
زمانی که اسید کلروژنیک طی فرآیند بو دادن شکسته می شود، اسید کینیک تولید می شود. این اسید به تولید تریپتوفان و نیکوتینامید در روده کمک می کند که برای ترمیم دی‌ان‌ای ضروری هستند.

اسید کافئیک
دانشمندان بر این باورند که برخی خواص آنتی اکسیدانی قهوه ریشه در اسید کافئیک دارند. این اسید بخشی از خانواده پلی‌فنول ها است که به واسطه خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب خود مشهور هستند.

کوئرستین
کوئرستین یکی دیگر از انواع پلی‌فنول و فلاونوئیدهای موجود در قهوه است. این ماده در خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، ضد ویروس، ضد التهاب قهوه نقش دارد. همچنین، کوئرستین با رادیکال های آزاد مقابله کرده و به تقویت جریان مواد مغذی در رگ های خونی کمک می کند.

فنیلیندان
به نظر می رسد فنیلیندان موجود در قهوه می تواند به مهار دو پروتئین آمیلوئید بتا و تائو که با بیماری های آلزایمر و پارکینسون پیوند خورده اند، کمک کند. این پروتئین ها می توانند موجب تشکیل پلاک و گوریده هایی روی اعصاب مغز شوند که فعالیت سیناپس ها و ارتباط بین نورون ها را دچار اختلال می کند. فعالیت آمیلوئید بتا و تائو می تواند به نابودی یا بیماری نورون ها منجر شود. این شرایط در عملکرد نورون ها که امکان پردازش اطلاعات، برقراری ارتباط و دسترسی به حافظه و موارد دیگر را ممکن می سازند، اختلال ایجاد می کند.

قهوه و تقویت عملکرد شناختی
اگرچه مواد فعالی که در بالا به آنها اشاره شد، هر یک به واسطه برخی ویژگی های خاص شناخته شده هستند، این که در کنار هم چه عملکردی ارائه می کنند یا کدام یک کارایی بیشتری در تقویت مغز دارند همچنان در حال مطالعه و بررسی است. با این وجود، مطالعات مختلف برخی همبستگی های احتمالی را نشان داده اند.

مطالعه ای جدید یک عامل جالب توجه را در مورد فنیلیندان و مهار دو پروتئین مرتبط با بیماری های آلزایمر و پارکینسون نشان داده است. این مطالعه که در نشریه Frontiers in Neuroscience منتشر شد، نشان می دهد که تولید فنیلیندان با فرآیند بو دادن دانه های قهوه مرتبط است.

در همین راستا، هرچه بو دادن دانه های قهوه بیشتر طول بکشد، فنیلیندان بیشتری تولید می شود که نشان می دهد دانه های بو داده تیره قهوه دارای بیشترین میزان تراکم از این ماده هستند.

مطالعه ای دیگر نقش اسید کافئیک و اسید کلروژنیک را در توانایی محافظت از مغز و هوش انسان نشان داده است. پژوهشگران در دانشگاه اوکایاما در ژاپن مطالعه ای را درباره تاثیر اسید کافئیک و اسید کلروژنیک بر روتنون انجام دادند. روتنون یک مهارکننده میتوکندری است که در زمان ترشح سموم می تواند موجب علائمی مشابه با بیماری پارکینسون شود.

دانشمندان به موش ها روتنون تزریق کرده و سپس آنها را با اسید کافئیک و اسید کلروژنیک تیمار کردند تا آثار این موارد را بررسی کنند. پژوهشگران دریافتند که اسیدها واکنش آنتی اکسیدانی سلول های گلیال را افزایش داده و بر همین اساس، روتنون را از ایجاد انحطاط در مغز باز داشتند.

به طور کلی، مواد شیمیایی غالب در قهوه یا مواد مرتبط با کافئین نشان داده اند که عمکلرد شناختی را تقویت کرده، به واسطه واکنش آنتی اکسیدانی از نورون ها محافظت کرده و التهاب را کاهش می دهند. هرچه نورون های ما سالم‌تر باشند، توانایی و انعطاف پذیری در ایجاد ارتباطات جدید و یادگیری بهتر خواهد بود.

شکلات هوش ما را افزایش می دهد
شکلات، به ویژه شکلات تلخ یا کاکائو دارای فواید شگفت انگیز مشابه با مواردی است که به واسطه مصرف کافئین می توانیم از آنها بهره‌مند شویم. افزون بر این، شکلات حاوی فلاوانول هایی از خانواده فلاونوئیدها است. فلاوانول ها هم به عنوان آنتی اکسیدان و هم عامل ضد التهاب عمل می کنند.

همچنین، فلاونوئیدها قادر به عبور از سد خونی-مغزی هستند و خود را در بخش هایی از مغز که بر یادگیری و حافظه تاثیرگذار هستند، مانند هیپوکامپ، قشر مغز، مخچه و جسم مخطط ذخیره می کنند. فلاونوئیدها می توانند به طور مستقیم با نورون ها و سیناپس ها در مغز ارتباط برقرار کنند. این به محافظت و بهبود شرایط مغز از طریق افزایش تولید پروتئین های مورد نیاز برای تولید نورون های جدید یا محافظت از نورون های موجود کمک می کند. بر همین اساس، به پیشگیری از بیماری های آلزایمر و پارکینسون کمک می شود.

پژوهش ها در گذشته ثابت کرده بودند که فلاونوئیدها به تقویت سلامت قلب و عروق کمک می کنند. جریان خون سالم نه تنها برای بدن ضروری است، بلکه برای رشد و سلامت مغز نیز اهمیت دارد.

پژوهشگران طی یک مطالعه در دانشگاه لاکویلا در ایتالیا به بررسی آثار کاکائو بر عملکرد شناختی در زمینه های های توجه، حافظه، و عملکرد اجرایی پرداختند. تیم پژوهشی به بررسی چندین مطالعه که در گذشته انجام شده بودند و تجزیه و تحلیل نتایج اقدام کردند.

در همین راستا، پژوهشگران دریافتند:

مصرف شکلات تلخ همانند قهوه ممکن است بهبود فوری در عملکرد شناختی را موجب شود.

سطوح بالای فلاوانول در شکلات تلخ بهبود در عملکرد حافظه فضایی و کاهش زمان های واکنش را نشان داده است.

سطوح بالای فلاوانول پردازش اطلاعات دیداری را بهبود بخشیده است.

هنگام محرومیت از خواب، برای بهبود توانایی شناختی در انجام وظایف مفید بوده است.

شکلات تلخ واقعی یا سطوح بالای فلاوانول ها بهبود چشمگیر عملکرد شناختی در مقایسه با شیرکاکائو یا دیگر نوشیدنی ها با محتوای فلاوانول کم را نشان داده است.

در تمام موارد، بهبود جریان خون در مغز و عملکرد رگ های خونی در مغز مشاهده شده است.

هیچ نشانی از تغییرات رفتاری منفی ناشی از مصرف کاکائو گزارش نشده است.

یکی از مهم‌ترین عواملی که باید به آن اشاره داشت این است که فواید در موارد مرتبط با مصرف شکلات تلخ و درصد بالاتر کاکائو قوی‌تر بوده اند. شیر کاکائو، شکلات سفید، یا نوشیدنی های شکلاتی حاوی فلاوانول کمتری هستند، از این رو، نقش کمرنگ‌تری در بهبود عملکرد شناختی داشتند.

سخن پایانی
قهوه و شکلات تلخ نشان داده اند که اثر چشمگیری بر توانایی های شناختی انسان دارند. افزون بر این، آنها به محافظت از نورون ها در مغز انسان کمک می کنند. قهوه و شکلات تلخ دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب هستند که به کاهش آسیب ناشی از استرس، سن، و حتی آسیب دیدگی مغز کمک می کنند. مواد شیمیایی مختلف موجود در آنها با پروتئین ها تعامل داشته و به تولید نورون های جدید کمک کرده، توانایی نورون ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر را افزایش داده و سیناپس های جدید برای یادیگری بهتر ایجاد می کنند.

 

 

منبع:https://www.asriran.com/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فاطمه کرمی

زمان مناسب برای غذا خوردن


گاهی اوقات برخی افراد پس از بیدار شدن از خواب تمایلی به صرف صبحانه ندارند زیرا معده آنها برای غذا خوردن آماده نیست.

هر یک از ما سه وعده غذایی اصلی در روز شامل صبحانه، ناهار و شام را به طور معمول در زمانی مشخص صرف می کنیم. گاهی اوقات، در روزهای تعطیل یا تعطیلات آخر هفته ممکن است تغییری در این ساعات صورت بگیرند.

زمان مناسب برای غذا خوردن به کشوری که در آن زندگی می کنید، بستگی دارد. با این وجود، برخی قواعد پایه وجود دارند که همه می توانند مد نظر قرار دهند.

 

صبحانه در ساعت ۷:۰۰

هفت صبح زمان مناسب برای خوردن صبحانه است. همچنین، می توانیم این وعده غذایی را در ساعت هشت صرف کنیم، اما تاخیر هرچه بیشتر توصیه نمی شود.

صبحانه باید شامل چه چیزهایی باشد؟ همان گونه که می دانید، صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روزانه محسوب می شود و از این رو، باید شامل مواد غذایی مغذی مختلف باشد.

در وعده غذایی صبحانه باید از میوه ها، غلات کامل، و برخی مواد غذایی حاوی کلسیم استفاده کنید. این ترکیبی کامل برای صبحانه است.

 

گاهی اوقات برخی افراد پس از بیدار شدن از خواب تمایلی به صرف صبحانه ندارند زیرا معده آنها برای غذا خوردن آماده نیست. در این موارد، شما می توانید مقداری وقت بیشتر صرف کرده و کارهای دیگری مانند دوش گرفتن انجام دهید تا بدن به طور کامل از خواب بیدار شده و احساس گرسنگی در شما شکل بگیرد. نوشیدن یک لیوان آب نیز می تواند کمک کند.

 

مهم‌ترین وعده غذایی روزانه, خوردن غذا
وعده غذایی ناهار باید احساس سیری را در شما ایجاد کنداما از پرخوری پرهیز کنید

 

یک میان وعده بین ساعات ۱۰:۰۰ تا ۱۱:۰۰

پس از خوردن صبحانه، اغلب به سر کار می رویم تا وظایف حرفه ای خود را انجام دهیم. توصیه شده است بین ساعات ۱۰ تا ۱۱ صبح یک میان وعده مصرف شود.

این زمانی ایده آل برای خوردن میوه، یک خوراکی حاوی غلات کامل یا مقداری ماست به همراه مغزهای خوراکی است. مصرف غذایی سبک در این زمان از صبح به پیشگیری از احساس گرسنگی تا وعده غذایی بعدی کمک می کند. افزون بر این، انرژی بیشتری نیز در اختیار بدن قرار می گیرد.

اگر تمایل دارید می توانید یک فنجان قهوه نیز بنوشید.

 

ناهار پس از ساعت ۱:۰۰

خوردن ناهار پیش از ساعت یک توصیه نمی شود، مگر این که گزینه ای دیگری در اختیار نداشته باشید.

اما تا چه میزان می توان خوردن وعده غذایی ناهار را به تاخیر انداخت؟ بهتر است ناهار را تا پیش از ساعت سه بعد از ظهر بخورید.

در این وعده غذایی باید سبزیجات، پروتئین، چربی های سالم، و کربوهیدارت ها حضور داشته باشند.

وعده غذایی ناهار باید احساس سیری را در شما ایجاد کند، اما از پرخوری پرهیز کنید. این شرایط می تواند نتایجی منفی به همراه داشته و سطوح انرژی بدن را کاهش دهد.

پس از صرف ناهار می توانید یک دسر سبک مانند یک میوه به همراه یک فنجان چای مصرف کنید. چای به بدن در گوارش کمک می کند و احساسی خوب در معده شکل می گیرد.

 

مهم‌ترین وعده غذایی روزانه, خوردن غذا
زمان مناسب برای صرف این میان وعده بین ساعات چهار و پنج بعد از ظهر است

 

زمانی برای میان وعده بعد از ظهر

میان وعده ها تنها برای کودکان نیستند و بزرگسالان نیز می توانند بین وعده های غذایی اصلی خود یک خوراکی سبک را مصرف کنند.

از این طریق تا زمان شام خبری از احساس گرسنگی نبوده و تمایلی به مصرف خوراکی های ناسالم نخواهید داشت.

 

زمان مناسب برای صرف این میان وعده بین ساعات چهار و پنج بعد از ظهر است. اگر ساعت سه ناهار خورده اید می توانید در ساعت شش بعد از ظهر یک میان وعده مصرف کنید. توجه به این نکته اهمیت دارد که این ساعات انعطاف پذیر هستند و شما می توانید آنها را بر اساس سبک زندگی خود سازگار کنید.

 

برای این میان وعده می توانید از مغزهای خوراکی استفاده کنید. آنها از انرژی زیادی برخوردار هستند و احساس سیری را در شما تقویت می کنند. البته در مصرف آنها زیاده‌روی نکنید زیرا می توانند موجب افزایش وزن شوند.

همچنین، اگر پیش از این در طول روز ماست مصرف نکرده اید، اکنون زمان خوبی برای انجام این کار است. ترکیب ماست با مقداری مغزهای خوراکی یک میان وعده کامل را شکل می دهد.

 

شام پیش از ساعت ۹:۰۰

زمان مناسب برای صرف شام از هفت یا هشت تا نه یا ده شب است. صرف شام پس از این بازه توصیه نمی شود.

به خاطر داشته باشید که بین زمان شام و زمان خواب باید حداقل دو ساعت فاصله باشد.

غذا خوردن پیش از خواب می تواند به خواب رفتن را دشوار سازد، کیفیت خواب را کاهش دهد و احتمال مواجهه با گاز بیش از حد نیز افزایش می یابد. از این رو، هرچه زودتر شام خود را بخورید، زمان کافی برای گوارش آن پیش از خواب وجود خواهد داشت.

 

شام باید یک وعده غذایی سبک باشد. سوپ، ماهی، سینه مرغ، و برخی سبزیجات از جمله گزینه هایی هستند که می توانید مد نظر قرار دهید. شام باید سرشار از ویتامین ها باشد تا به گوارش زیاد نیاز نباشد.

برخی افراد یک لیوان شیر یا یک ساندویچ کوچک مصرف می کنند. این نیز کفایت می کند. توجه داشته باشید که نیازهای هر فرد با دیگری متفاوت است.

 

موارد مذکور تنها جنبه توصیه دارند و همه چیز به نیازهای شما باز می گردد. افزون بر این، هر فردی دارای شغل و مسئولیت های مختلف است که ممکن است وی را مجبور سازد تا در زمان های دیگری وعده های غذایی خود را مصرف کند.

 

منبع:https://www.asriran.com/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فاطمه کرمی

آرام کردن نوزاد

در روزهای اول تولد نوزاد، شرایط محیطی و نحوه خوابانیدن نوزاد باید مانند رحم باشد و دست و پا کمی به داخل شکم برده شود.

یک متخصص اطفال با اشاره به اینکه برای فهم علت بیقراری نوزادان باید شرح حال دقیقی از مقدار تغذیه نوزاد دریافت شود، گفت: در ابتدا باید کامل اطمینان حاصل کرد که مادر شیر کافی برای تغذیه نوزاد دارد زیرا که مهمترین علل گریه نوزادان کمبود شیر است که موجب آزار نوزاد و بیقراری او می‌شود.

دکتر سعیده فراتی یکی از شایع‌ترین مشکلات مراقبت از نوزادان در هفته‌های اول تولد را بیقراری عنوان کرد و گفت: مطابقت با محیط تاثیر زیادی در بیقراری نوزاد دارد زیرا نوزاد 9 ماه در رحم است و بعد از آن دوست دارد شرایطی مانند آن را داشته باشد. ایجاد محیطی آرام، با نور کم و دمای متعادل می تواند بهترین روش برای آرام کردن نوزاد باشد.

وی خاطرنشان کرد: در روزهای اول تولد نوزاد، شرایط محیطی و نحوه خوابانیدن نوزاد باید مانند رحم باشد و دست و پا کمی به داخل شکم برده شود.

این متخصص اطفال با اشاره به اینکه کمبود شیرمادر مهم ترین علت بیقراری نوزادان در هفته‌های اول تولد است، افزود: عفونت ادراری، بیماری‌های متابولیک، کولیک نوزاد، برفک دهان از دیگر علل بیقراری در نوزادان است.

اضطراب مادر موجب بیقراری نوزاد می‌شود

فراتی با بیان اینکه بیقراری نوزاد می‌تواند به علت اضطراب والدین از نگهداری نوزاد باشد، گفت: شرایط روحی مادر هم در دوران بارداری و هم در دوران شیردهی به طور کامل به نوزاد منتقل می شود و بی قراری او اثر مستقیم بر نوزاد دارد. رفتار بین والدین هنگام نگهداری از نوزاد نیز باید ارامش بخش باشد.

وی در ادامه اظهار کرد: تعداد دفعات ادرار نوزاد در هفته های اول نیز نشان دهنده کمبود یا کافی بودن شیر نوزاد است و اگر دفع ادرار نوزاد افزایش یابد این مسئله از کافی بودن شیر دریافتی نوزاد حکایت می‌کند.

این متخصص اطفال با تاکید براینکه رنگ و دفعات مدفوع نوزاد نیز می تواند در اطمینان از کفایت میزان شیر دریافتی نوزاد کمک کند، گفت: به مرور زمان و گذشت روزها رنگ مدفوع نوزاد متمایل به تیرگی می‌شود بنابراین در صورتی که تغییری در رنگ احساس نشود می توان متوجه کمبود شیر دریافتی نوزاد شد.

فراتی در پایان با اشاره به اینکه هفته‌های اول دوران نوزادی دورانی دشوار برای والدین و بسیار مهم برای نوزاد است، تاکید کرد: والدین باید مدام نوزاد را کنترل کنند تا حالت طبیعی داشته باشد و با مشاهده کمترین تغییر به پزشک مراجعه کنند زیرا هر نشانه غیرطبیعی تاثیر خود را به شدت در دوره‌های دیگر رشد می گذارد.

 

 

 

منبع:http://www.jadidtarin.com/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فاطمه کرمی

شستن لباس های مخصوص خشک شویی

تا به حال شده یک بلوز عالی پیدا کنید ولی برای خریدنش شک داشته باشید، چون روی برچسب آن نوشته مخصوص خشکشویی؟ شاید به مواد شیمیایی حساسیت دارید یا شاید از خود بپرسید مگر می‌شود لباس بدون آب تمیز شود، یا شاید نخواهید به خشکشویی برای کاری که می‌توانید آن را در خانه انجام دهید پول بپردازید. ولی اگر خیلی برای چگونه شسته شدن لباس وسواس دارید می توانید آن را در خانه بشویید.
تا به حال شده یک بلوز عالی پیدا کنید ولی برای خریدنش شک داشته باشید، چون روی برچسب آن نوشته مخصوص خشکشویی؟ شاید به مواد شیمیایی حساسیت دارید یا شاید از خود بپرسید مگر می‌شود لباس بدون آب تمیز شود، یا شاید نخواهید به خشکشویی برای کاری که می‌توانید آن را در خانه انجام دهید پول بپردازید. ولی اگر خیلی برای چگونه شسته شدن لباس وسواس دارید می توانید آن را در خانه بشویید.

نوع لباس و پارچه را بشناسید، بعضی اجناس واقعا نباید شسته شوند، حتی با دست.

برای مثال دامن با آستر پشمی، وقتی که با آب شسته شود و خیس شود مشکلی را به وجود می آورد: لایه داخلی یا همان آستر، کوتاه تر از خود دامن می شود علت شناخته شده این اتفاق در صنعت پارچه این است که بعضی ترکیبات پارچه‌ها، وقتی که با آب تماس پیدا می‌کنند بزرگ‌تر می‌شوند و بعضی دیگر از ترکیبات پشمی، وقتی که آب به آن‌ها می‌خورد آب می‌روند و اندازه‌شان نسبت به اندازه قبلی خود کمتر می‌شود.

بعضی از بلوزهای حریر و ابریشمی وقتی که با دست شسته شوند هیچ مشکلی ندارند و بهتر هم می‌شوند.

سینک یا وانی را که برای شستشو استفاده می‌کنید با آب سرد پر کنید و مقدار کمی مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید.

بعضی از لباس‌های مخصوص خشکشویی برای شستشو طراحی نشده‌اند، پس به سرعت تقریبا کم رنگ خواهند شد.

به لباس اجازه دهید خیس بخورد، مخصوصا وقتی که لباس مورد نظر شما از محصولات پشمی است.

بهتر است که نگذارید لباس مالیده و یا ساییده شود.

وقتی که لباس به اندازه کافی تمیز شد آن را بیرون بیاورید و آب را تخلیه کنید، سپس سینک را دوباره از آب پر کنید و لباس را بشویید.

شستشو را آنقدر ادامه دهید که مطمئن شوید هیچ آب کثیفی باقی نمانده است.
همیشه لباس را با هوا خشک کنید.
یک حوله دور لباس بپیچید تا آب اضافی آن را بگیرید، می‌توانید بافتنی‌ها را آویزان کنید (محصولاتی که کش نمی‌آیند) ولی بقیه لباس‌ها مثل سویشرت‌های کشباف باید به صورت خوابیده خشک شوند.

اگر می‌خواهید که شستن لباس‌های مخصوص خشکشویی را تمرین کنید، یک جالباسی مناسب برای خشک شدن بخرید.

بدانید که یک نتیجه‌ی مثبت در روند شستشوی لباس‌های مخصوص خشکشویی به دست می‌آید، خشک کردن خوب لباس‌هاست.

باید قبول کنید که فقط لباس‌هایی از برخی مارک‌های معروف هستند که بر اثر شستشو کش نمی‌آیند.

نکات و هشدارها

بعضی از مردم استفاده از آب داغ را پیشنهاد می‌دهند ولی خطر آب رفتن و رنگ رفتگی لباس به وجود می‌آید و هر خانمی هم می‌داند که آب گرم لکه‌هایی را روی لباس به جا می‌گذارد.
در انتخاب دمای آب مورد استفاده خود خیلی محافظه کار باشید.

 

توصیه میشود برای کسب اطلاعات بیشتر مطلب شستشوی لباس های حساس را مطالعه نمایید.

 

 

منبع:http://www.jadidtarin.com/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فاطمه کرمی

مراقبت از پوست در مقابل جوش ها

همه ی ما تقریبا جوش های چرکی را چه در دوران بلوغ و چه بعد از آن تجربه کرده ایم. جوش های چرکی به دلیل ظاهر زننده ای که به صورت می دهند افراد را مجبور به امتحان هر راهی می کنند تا از شر آن ها خلاصی یابند. بروز جوش های چرکی علت های مختلفی می تواند داشته باشد از قبیل: تغییرات هورمونی، کم خوابی، استرس، رژیم غذایی غلط و ... در این مقاله ترفند های برای درمان جوش های چرکی شرح داده خواهد شد.
جوش چرکی چیست؟

جوش چرکی شکل جدی‌تری از جوش است که سبب به وجود آمدن کیست‌ها و برآمدگی‌های بزرگ و ملتهب روی صورت می‌شود. برخلاف شکل‌های خفیف‌تر جوش، جوش چرکی بسیار دردناک است و زمانی ایجاد می‌شود که چربی و سلول‌های مرده‌ی پوست به طور عمیق در فولیکول مو یا منافذ پوست نفوذ می‌کنند. با پارگی منافذ زیر پوست، التهاب به سمت بافت اطراف پوست رها می‌شود. این واکنش زنجیره‌ای در پوست ادامه پیدا می‌کند، التهاب گسترده‌تر می‌شود، باکتری‌های مولد جوش رشد می‌کنند و جوش در تمام ناحیه پخش می‌شود. پوست بدن برای جلوگیری از پخش شدن التهاب، یک کیست دور آن منطقه ایجاد می‌کند. جوش چرکی معمولا در دوران بلوغ در پسرهای جوان ایجاد می‌شود، اما می‌تواند در بزرگسالی (به‌ویژه هنگامی که تعادل هورمونی به‌هم می‌خورد) نیز ادامه پیدا کند. در خانم‌های بزرگسال معمولا جوش چرکی در دوران قاعدگی ایجاد می‌شود. فک و چانه بیشترین مناطق تحت تأثیر جوش هستند.
علت ایجاد جوش

1- اگر جوش‌ها در قسمت وسط چانه بروز می‌کنند، باید به رژیم غذایتان شک کنید. معمولا افرادی که رژیم غذایی غیر متعادل و نامناسب دارند، در این ناحیه دچار جوش می‌شوند. مشکلات روده‌ای در این نوع جوش زدن تاثیر به سزایی دارد.

2- جوش زدن در قسمت 2 سمت اطراف چانه هم ممکن است به دلیل مشکلات و به هم ریختگی‌های هورمونی باشد. معمولا در زمان بارداری، قاعدگی، یائسگی و بلوغ این جوش‌ها بیشتر ظهور می‌یابند.

3- یک علت دیگر جوش در این ناحیه، عصبی بودن، خواب کم و مصرف زیاد قهوه و مواد محرک است.
ترفندهایی برای درمان جوش چرکی
جوش چرکی را نترکانید

هرگز به جوش‌هایتان دست نزنید و محتویات آنها را خارج نکنید. ضایعات ناشی از جوش چرکی عمیق و عفونی است و کندن آن می‌تواند دوره‌ی درمان را از چند روز به چند هفته افزایش دهد. علاوه‌برآن، با این کار فقط جوش را دردناک‌تر و ناخوشایندتر می‌کنید. ترکاندن جوش سبب پخش شدن عفونت و سرایت آن به بخش‌های دیگر پوست می‌شود. حتی ممکن است جای خالی آن برای همیشه باقی بماند.
از یخ استفاده کنید

قطعه‌ای یخ را چندین بار به‌طور مستقیم روی جوش خود قرار دهید تا رگ‌های خونی کوچکی که کیست دردناک اطراف جوش را تغذیه می‌کنند منقبض شوند. یخ کمک می‌کند تا بلافاصله اندازه و قرمزی جوش کاهش پیدا کند.
حوله و رو بالشی خود را تمیز نگه دارید

حوله، روبالشی یا هر چیز دیگری که به طور مستقیم با صورت‌تان در تماس است، باید مرتب شسته یا عوض شود. برای شستن آنها نیز به‌جای استفاده از شوینده‌های قوی از صابون‌های طبیعی و غیرمعطر استفاده کنید.
رژیم غذایی مناسب برای جوش های چرکی

لبنیات معمول موجود در بازار: به‌طور کلی، محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و بستنی حتی در افرادی که منع مصرف لاکتوز ندارند، به‌سختی در دستگاه گوارش هضم می‌شوند. برای اینکه ببینید لبنیات در ایجاد جوش‌های چرکی‌تان نقش دارند یا خیر، به مدت دو هفته مصرف آن را کاهش دهید. پس از دو هفته، نتیجه را بررسی کنید و اگر احساس کردید که جوش‌هایتان بهتر شده‌اند، لبنیات را حذف کنید یا مصرف آن را به میزان چشمگیری کاهش دهید.
شکر: شکر و سایر مواد غذایی پرقند (مثل نان و پاستا) می‌تواند میزان التهاب بدن‌تان را بدتر کند. التهاب بیشتر، سبب افزایش جوش چرکی می‌شود. مصرف بیش از حد شکر و غلات می‌تواند سبب افزایش مخمر و باکتری‌های بدن شود و جوش صورت را بدتر کند. سعی کنید از شیرین‌کننده‌های طبیعی استفاده کنید.
کافئین و شکلات: تحقیقات زیادی نشان داده‌اند که ارتباطی بین مصرف کافئین و جوش وجود ندارد. از طرفی، شکی نیست که مصرف کافئین تأثیر مستقیم روی تعادل هورمونی دارد. مصرف بیش از اندازه‌ی کافئین می‌تواند میزان کورتیزول (هورمون استرس) بدن را بالا ببرد. با کاهش مصرف انواع مختلف کافئین مثل قهوه، چای یا شکلات تعادل هورمونی بهتر و جوش‌های چرکی کمتر خواهید داشت.
غذاهای فراوری‌شده: مصرف غذاهای کم‌فیبر و فراوری‌شده روی دستگاه گوارش و در نتیجه روی پوست تأثیر منفی می‌گذارد. وعده‌های غذایی فراوری‌شده مثل گوشت ‌یخ‌زده، غلات فراوری‌شده و غذاهای تهیه‌شده در مایکروویو، تغییر نامناسبی در باکتری‌های داخل دستگاه گوارش ایجاد می‌کنند. این افزایش التهاب باعث می‌شود که جوش چرکی در بدن‌تان ایجاد شود و وضعیت جوش‌های موجود را بدتر کند.
غذاهای سرخ‌شده و فست فود ها: این نوع غذاها هم فراوری‌شده هستند و فیبر بسیار کمی دارند. علاوه‌براین، این محصولات دارای موادی هستند که باعث التهاب می‌شود. از جمله‌ی این مواد می‌توان به روغن‌های هیدروژنی، نمک، مواد شیمیایی و طعم‌دهنده‌ها اشاره کرد.

آرامش داشته باشید

استرس به‌تنهایی عامل ایجاد همه‌ی مشکلات پوستی به ‌ویژه جوش است. استرس باعث آزادشدن هورمون‌هایی در بدن‌تان می‌شود که جوش‌ها را بدتر می‌کند. هرچه آرامش بیشتری داشته باشید پوست بهتر و زیباتری خواهید داشت. استفاده از روش ها طبیعی برای رهایی از استرس می‌تواند به بهبود پوست‌تان کمک کند.
به اندازه کافی بخوابید

داشتن خواب کافی در طول شب می‌تواند به سلامت کلی شما مثل تعادل سطح هورمونی و کاهش التهابات مرتبط با جوش چرکی کمک کند.

همچنین اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر هستید میتوانید به مطلب مراقبت از پوست مراجعه کنید.

 

 

منبع:http://www.jadidtarin.com/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فاطمه کرمی

ترساندن کودک و مقابله با آن

گاهی والدین، فرزندشان را برای جلوگیری از انجام کاری می ترسانند. ترساندن کودکان توسط والدینی انجام می شود که مهارت های تربیت فرزند را نمی دانند، والدینی که شایستگی زیادی در فرزندپروری ندارند از این مکانیسم برای کنترل فرزندنشان استفاده می کنند.

ترس را در کودک بی ارزش ندانید چرا‌که بی توجهی به این مسئله سبب افزایش اسیب های روانی در کودک می شود.

 

ترس کودک را وسیله ای برای سرگرمی اطرافیان قرار ندهید .ترس کودک امری طبیعی است که والدین با اگاهی نسبت به این رفتار میتوانند آنرا برطرف کنند و هیچوقت نباید مسئله ترس را در کودک بی ارزش دانست چرا‌که در آینده با مشکلات فراوانی روبرو خواهند شد.

 

زمانی که دائم فرزندمان را از کسی یا چیزی می ترسانیم نباید توقع داشته باشیم که وی ارامش بالایی داشته باشد و احتمال این که در طولانی مدت این ترس در آن باقی بماند و مشکلات روانشناختی برایش ایجاد شود، وجود دارد.

 

آموختن ترس از خانواده به چه معنی است و در چه شرایطی این اتفاق می افتد؟

بسیاری از حالت های ترس به وسیله خانواده به شخص آموخته می شود یعنی خانواده یاد می دهد که این حالت ترسناک است یا خیر. اگر نظری یادگیری اجتماعی را به یاد بیاوریم که آلبرت بن دورا به آن معتقد است در خواهید یافت. که بسیاری از پدیده هایی که آموختنی هستند مقل ترس را کودکان از خانواده فرا می گیرند. مانند مواجه با حیوانی به نام سگ که شاید کودک بخاطر کنجکاوی درونی خود از سگ نترسد و به طرف آن حیوان است که امکان دارد ترس از سگ به سراغش بیاید.

 

چنانچه نشانه ای از ترس یا نگرانی در کودک خویش دیدید، وی را در اغوش گرفته و رابطه عاطفی برقرار کنید.

 

خانواده در القاء یا آموختن چه نوع ترس هایی بر کودک نقش اثر گذارتری دارد. بسیاری از ترس ها مانند ترس از تاریکی، ترس از موجود موهومی مانند لولو اینها را پدر و مادر به کودک می آموزد و در وهله اول امکان دارد برای پدر و مادر این ترساندن نتیجه بخش باشد و ملا فرزند را از رفتن به محل های تاریک منع کرده باشند؛ ولی در طولانی مدت برای خویش والدین هم مشکل ساز خواهد شد.

 

ترساندن کودکان چه اثری در زندگی بزرگ سالی آنها دارد؟

خاطره ناخوش‌آیند برخورد نامناسب مادر یا پدر و اطرافیان مدام عاملی سرنوشت ساز در آینده کودک است. با توجه به اینکه ترساندن کودک به هر علت نمی تواند روشی منصفانه در رابطه با کودکان خردسال باشد، در بزرگ سالی میتواند به بی اعتمادی ارتباط با عامل ایجاد ترس یعنی والدین بیانجامد. ارتباط ترسناک راه را بر سلامت روحی و روانی کودک می بندد و ایجاد نا امنی می کند.

 

ترس از عامل قدرت، علاوه بر بی اعتمادی، ارتباط اشتباه بین والدین و کودکان را پدید می آورد و باعث می شود تا کودکان این راه ناصواب را هم در برخورد با افراد دیگر بکار گیرند.

 

کاهش اعتماد به نفس و خودپنداره منفی و شکاف ارتباطی، از دیگر تأثیرات این نوع رابطه خواهد بود؛ مانند این کودکان مدام به ارتباطات مثبت، توأم با مهربانی و ارامش احتیاج دارند و به خصوص محیط ترسناک، انسان های ترسناک، رفتارهای تهدیدآمیز و خشن و ایجاد رعب و وحشت همچون سم مهلکی در طریق ارتباط با آن هاست.

 

زنگاره های عاطفی حاصل از این نوع ارتباط ناامن میان کودک و والدین، سلامت جسمی و روانی آن ها را به خطر خواهد انداخت و موانعی را در راه شادمانی و موفقیتشان پدید خواهد آورد. انسان هایی که دچار ترس میشوند ، اغلب خجالتی و کم رو هستند، قدرت تصمیم گیری ضعیفی دارند، دوستی های پایداری ندارند و مدام در برخورد با مسایل گوناگون حس نا امنی می کنند و نمی توانند آنقدر مستقل باشند.

 

عامل ترس همیشه مثل سایه آنها را دنبال می کند، به طوریکه در وضعیت های روزانه زندگی از ترس های ابهام آمیز و دلهره و اضطراب رنج می برند.

برای آشنایی بیشتر به مطلب راهکارهای مقابله با ترس مراجعه کنید.

 

 

منبع:https://www.beytoote.com/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فاطمه کرمی

پاک کردن لکه توت

لکه های توت، بستنی های میوه ای و سبزیجات را می توان به راحتی با آب از بین برد.

 

آنچه شما نیاز دارید:

لگن

آب جوش

 

چه کاری انجام شود:

یک قابلمه را با آب زیادی پر کنید و آن را به جوش بیاورید.

لباسی که لکه دارد را روی لگن بگذارید. لگن باید خالی باشد.

پس از جوشاندن آب، به آرامی شروع به ریختن آب روی لکه ها کنید.

 

هرچه لکه بزرگتر باشد، به آب بیشتری احتیاج دارید. با ریختن آب روی لکه ها، آنها به تدریج ناپدید می شوند.

پس از اتمام کار، لباس را در ماشین لباسشویی قرار دهید.

 

نکته: این روش باید قبل از شستن لباس در ماشین لباسشویی انجام شود. اگر ابتدا آنها را بشویید، حذف لکه ها سخت تر خواهد بود.

برای آشنایی با روش پاک کردن انواع لکه ها به ادامه مطلب مراجعه کنید.

 

 

 

منبع:https://www.beytoote.com/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فاطمه کرمی

روش های رفع خستگی پا

خستگی پاها می تواند نشانه ای از کاهش جریان خون در پاها باشد و بیشتر باعث ناراحتی در زنان و افراد مسن می شود. البته که استراحت باعث ایجاد احساس بهتری می شود اما گاهی اوقات برای جلوگیری و درمان خستگی پاهای خود به روشهای دیگری نیز نیاز داریم ، به خصوص در روزهایی که تمام روز ایستاده ایم.


1. همزمان 2 نقطه را روی پاهای خود فشار دهید:

 

 درمان خستگی پا, درد و خستگی پا
رفع خستگی پا

 

با فشار دادن نقاط خاص می توانید اندورفین های خود را آزاد کنید. این به کاهش استرس ، درد و خستگی کمک می کند. 2 مورد از این نکات در پاهای شما وجود دارد:

 

• حالت اول بین استخوان های اول و دوم روی پا قرار دارد ، همانطور که در تصویر بالا نشان داده شده است.

• حالت دوم بین استخوان های چهارم و پنجم است ، همانطور که در تصویر بالا نشان داده شده است.

• انگشتان خود را به مدت 2 دقیقه روی این 2 نقطه فشار دهید. هنگام انجام این کار تنفس شما باید عمیق و آرام باشد.

 

2. از یک مداد برای تحریک تسکین در پاهای خود استفاده کنید:

 

 درمان خستگی پا, درد و خستگی پا
درمان خستگی پا

 

یک نقطه در مرکز پاشنه پا وجود دارد. این نقطه را با مداد به مدت 30 ثانیه تا 2 دقیقه تحریک کنید . خیلی فشار ندهید بعد از مدتی احساس راحتی در پا خواهید کرد.

این کار را روی هر دو پا انجام دهید.

 

3. موقعیت یوگا ویراسانا را انجام دهید:

 

 درمان خستگی پا, درد و خستگی پا
حرکتی برای درمان خستگی پا

 

ویراسانا یک حرکت اساسی است که باید روی زانوها انجام دهید. این حالت حرکتی است که می توانید درست بعد از غذا انجام دهید:

 

• زانو بزنید. زانوها باید در کنار هم باشند و پاهای شما از هم جدا باشد. برای پشتیبانی می توانید یک بالشتک بزرگ در پشت سر خود قرار دهید.

• روی پشتیبانی بنشینید. اگر برای زانو دردناک است ، ارتفاع بیشتری اضافه کنید. دست های خود را روی ران های خود بگذارید و به مدت 2-4 دقیقه این حالت را نگه دارید.

• برای چند ثانیه پاهای خود را به جلو بکشید.

• مراقب باشید و اطمینان حاصل کنید که در زیر باسن خود مقداری پشتیبانی دارید تا خطر آسیب دیدگی به حداقل برسد. در صورت آسیب های جسمی این حرکت را انجام ندهید.

 

4- از خستگی پا با استفاده از جوراب ساق بلند جلوگیری کنید:

 

 درمان خستگی پا, درد و خستگی پا
پوشیدن جورابهای ساق بلند به درمان خستگی پاها کمک می کند

 

امروزه گزینه های بسیاری از جورابهای ساق بلند وجود دارد که دقیقاً مشابه لباسهای معمولی به نظر می رسند. آنها نه تنها از خستگی پاها جلوگیری می کنند بلکه آنها را درمان می کنند.

 

این جورابهای مخصوص باعث ایجاد جریان خون سالم بین پاها و قلب شما می شود . همچنین انواع مختلفی برای ورزش و زندگی روزمره وجود دارد. در صورت بروز هرگونه نگرانی یا مشکل ، مشورت با پزشک خود را فراموش نکنید.

 

5- حرکت پروانه را انجام دهید:

 

 درمان خستگی پا, درد و خستگی پا
رفع خستگی پا با ورزش

 

این حالت می تواند به خلاص شدن از خستگی در پاها کمک کند ، به باز شدن ران ها کمک کند و باعث تحریک دستگاه های گوارشی می شود:

• با پاهای خم شده در مقابل دیوار روی پشت خود دراز بکشید.

• کف پاهای خود را به هم نزدیک کرده و آنها را به آرامی به سمت باسن خود بکشید.

• 3 تا 5 دقیقه در این حالت بمانید.

 

6. مصرف نمک خود را کاهش دهید:

 

 درمان خستگی پا, درد و خستگی پا
مصرف بیش از حد نمک باعث ایجاد تورم و خستگی پاها می شود

 

اگر بیش از حد نمک بخورید می تواند منجر به تورم و احساس خستگی و درد در پاها شود. دانشمندان 2300 میلی گرم در روز توصیه می کنند . این فقط یک قاشق غذاخوری است. 

سعی کنید میزان سدیم خود را کاهش داده و تماشا کنید که در طی یک ماه از این آزمایش چه احساسی دارید.

 

7. آهن کافی دریافت کنید:

 

 درمان خستگی پا, درد و خستگی پا
یکی از دلایل سندرم پای بیقرار کمبود آهن است

 

کمبود آهن می تواند باعث سندرم پای بی قرار شود و باعث علائمی مانند سوزن سوزن شدن ، سوزش ، خارش و احساس درد شدید و گرفتگی در پاها شود. این همچنین به خستگی در پاها منجر می شود.

سعی کنید به مقدار کافی مواد مغذی در رژیم غذایی خود قرار دهید و غذاهایی پر از آهن مانند اسفناج ، کلم بروکلی ، لوبیا ، برنج قهوه ای و میوه های خشک بخورید .

 

8- از چسبهای تسکین دهنده درد استفاده کنید:

 

 درمان خستگی پا, درد و خستگی پا
چسبهای تسکین سریع درد

 

این نوع چسبها در تسکین سریع پاهای شما و بدون هیچ گونه دارویی بسیار مفید هستند. آنها می توانند تا 6 ساعت کار کنند و در به درد پا و پاشنه پا ، پیچ خوردگی ها ، کشیدگی ها و کبودی ها کمک می کنند.

می توانید آنها را در طول روز یا قبل از خواب استفاده کنید.

 

9- برای ماساژ خود از حرکت کوبه ای استفاده کنید:

 

 درمان خستگی پا, درد و خستگی پا
ماساژ درمان خستگی پاها

 

ماساژ پا می تواند بسیار مفید باشد و از مزایای بزرگ این است که شما می توانید آن را خودتان انجام دهید. اگر از فشار سبک استفاده می کنید ، می تواند آرامش بیشتری داشته باشد. فشار قوی ممکن است باعث کاهش درد و تنش در عضلات شود . در اینجا یک تکنیک ساده است که مبتنی بر حرکات کوبه ای است:

 

• به آرامی به عضلات ساق پا ضربه بزنید. می توانید از سمت انگشت کوچک دست خود استفاده کنید.

• این حرکت را به سمت بالای پا تکرار کنید. روی مناطقی تمرکز کنید که احساس درد می کنید.

• حرکات را در اطراف پا تکرار کنید.

 

 

 

منبع:https://www.beytoote.com/

 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فاطمه کرمی

نگاهی به زندگی نامه سردار شهید قاسم سلیمانی

 

 

شهید قاسم سلیمانی، در ۱۲ سالگی، پس از پایان تحصیلات دوره ابتدایی، زادگاه خود را ترک کرد و مشغول به کار بنایی در کرمان شد و چندی بعد نیز به عنوان پیمانکار در سازمان آب مشغول به کار شد و در همان سال‌ها نیز فعالیت‌های انقلابی خود را آغاز کرد.

وی پس از پیروزی انقلاب، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. او در ابتدای جنگ فرماندهی دو گردان از نیروهای کرمانی را برعهده داشت تا اینکه با پیشنهاد شفاهی سردار شهید حسن باقری، تیپ جدیدی از نیروهای کرمان را تشکیل داد که اندکی بعد در زمستان سال ۶۱ به لشکر ۴۱ ثارالله ارتقا یافت که شامل نیروهایی از کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان می‌شد.

وی در طول دوران دفاع مقدس، با لشکر تحت‌ امر خود در عملیات‌های زیادی از جمله، والفجر ۸، کربلای ۴، کربلای ۵ و تک شلمچه حضور موثر داشت.

لشکر ۴۱ ثارالله را باید جزو لشکرهای خط شکن سپاه در سال‌های دفاع مقدس نامید که نیروهای آن نقش بسزایی در عملیات‌های بزرگی مثل والفجر۸، کربلای۵ و... داشتند.

اگر برای بسیاری از همرزمان قاسم سلیمانی، جنگ در تابستان سال ۶۷ به پایان رسید، ولی برای او آغاز دوران جدیدی در میادین نبرد بود.

وی به واسطه حضور در مرزهای شرقی و سابقه مبارزه با اشرا و باندهای مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان، در سال ۱۳۷۶ از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، فرماندهی کل قوا از کرمان به تهران فراخوانده و مسئولیت نیروی قدس سپاه به او سپرده شد.

از جمله نقاط درخشان فرماندهی سردار سلیمانی بر نیروی قدس، تقویت حزب‌الله لبنان و گروه‌های مبارز فلسطینی بود که نمود عینی آن را در نبردهای متعددی ازجمله جنگ ۳۳روزه حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی و پیروزی مبارزان فلسطینی در جنگ ۲۲ روزه غزه علیه ارتش مجهز اسرائیل دیدیم.

در واقع قاسم سلیمانی توانسته بود استراتژی جمهوری اسلامی یعنی کمک به گروه های مبارز علیه اسرائیل را به خوبی دنبال کرده و هر روز در این مسیر گام های دیگری بردارد.

قاسم سلیمانی در سال ۱۳۸۹ با حکم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا با یک درجه ارتقا به درجه سرلشکری نائل آمد اما هنوز هم در افکار عمومی همه او را «حاج قاسم» می‌خوانند.

اما این پایان ماجرا نبود. با توطئه جدید غرب و پشتیبانی مالی کشورهایی مانند عربستان سعودی، که به شکل‌گیری گروهک‌های تروریستی تکفیری اعم از داعش و جبهه‌النصرة در منطقه انجامید، قاسم سلیمانی ماموریتی تازه یافت و آن هم مقابله با این تهدیدات در دو کشور عراق و سوریه بود.

سلیمانی در عراق «حشد الشعبی» و در سوریه «بسیج مردمی» (قوات دفاع وطنی) را شکل داد و با کمک آنها و هدایت و مشاوره نیروی قدس سپاه، طی ۶ سال، بساط تروریست‌ها در این دو کشور تقریبا جمع شد.

در واقع باید این طور گفت که او و نیروهایش که با درخواست رسمی دولت‌های سوریه و عراق، به این دو کشور رفتند، مانع سقوط دمشق و بغداد شدند و هم او بود که با سفر به مسکو، نقش بسزایی در همراه کردن روسیه و پوتین برای ورود به میدان نبرد سوریه داشت.

شاید یکی از اهداف اصلی دشمنان برای سقوط سوریه، قطع کردن ارتباط ایران و حزب‌الله لبنان بود ولی با شکست داعش و نقش آفرینی نیروی قدس در سوریه و عراق، یک حلقه مستحکم به نام حلقه مقاومت تشکیل شد و زنجیره ایران، عراق، سوریه و لبنان و فلسطین را به هم متصل کرد.

جای تردید نیست که این موضوع خلاف خواست آمریکا و اسرائیل است ولی با فرماندهی «قاسم سلیمانی» در عمق میدان و تشکیل بسیج مردمی در سوریه و عراق این موضوع به واقعیت بدل گشت و اتحادی از جنس پاسداران، فاطمیون، زینبیون، حیدریون و... ایجاد کرد.

نقش بی‌بدیل سردار سلیمانی در مدیریت منطقه و مقابله با دشمنان، القابی چون «شبح فرمانده»، «قدرتمندترین فرد خاورمیانه» و «کابوس اسرائیل» را از سوی آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها، برای او به دنبال داشته است.

حضور موثر حاج قاسم در صحنه مبارزه با داعش و شکست این توطئه‌ صهیونیستی در منطقه باعث شد تا در اسفندماه ۱۳۹۷ نشان ذوالفقار بعنوان عالی‌ترین نشان نظامی ایران از سوی فرمانده معظم کل قوا به سردار سلیمانی اهدا شود.

سرانجام این فرمانده خستگی‌ناپذیر جبهه‌های حق علیه باطل سحرگاه امروز (۱۳ دی‌ماه) در حمله بالگردهای آمریکایی به خودروی حامل وی در اطراف فرودگاه بغداد، شهد شیرین شهادت را سر کشید و به یاران شهیدش پیوست.

 

 

 

منبع:https://bojnourd.iqna.ir/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فاطمه کرمی

پالتو پوشاک محبوب زمستانی

پالتو از مهم ترین پوشش های فصل زمستان است که افراد را در برابر سرما محافظت می‌کند.

 

پالتو یا اورکت، یک نوع کت بلند است  که به عنوان بیرونی ترین لایه پوشاک، پوشیده و در زمستان برای حفظ گرمای  بدن استفاده می‌‌شود. قد آن معمولا تا زیر زانو می‌رسد. در اکثر مواقع،  پالتو با روپوش های کوتاه یا کاپشن های بالای زانو اشتباه گرفته می‌شود.  پالتو از پارچه های ضخیم مانند چرم، خز و پشم تولید می‌شود. با شروع فصل  زمستان انتخاب پالتوی مناسب محل کار یا مهمانی یکی از دغدغه های ما است. در  این بخش از مجله دلتا هر چیزی که باید در مورد پالتو بدانید به شما خواهیم گفت.

اندازه پالتو

پالتوهای بلند و کلاسیک هیچ وقت از مد  نمی‌افتند. داشتن یک پالتوی بلند در کمد لباس ها، به شما کمک می‌کند استایل  خاص خود را داشته باشید. برای آگاهی از ترند های روز، سری به فروشگاه های  پوشاک بزنید و مدل های مختلف پالتو را نگاه کنید متوجه می‌شوید پالتوهای  کوتاه زیاد شده اند. اما فراموش نکنید این مدل، زودگذر است و برای مدت  کوتاهی باقی خواهد ماند زیرا شما را در برابر سرما به خوبی محافظت نخواهد  کرد. اما پالتوهای بلند هم چنان بالای لیست پر طرفدارترین ها قرار دارند.

طول مناسب پالتو، به قد شما بستگی دارد.  اگر قد کوتاهی دارید، اندازه روی زانو یا کمی بالاتر برای شما مناسب است.  در حالیکه برای افرادی با قد بلندتر پالتوهای زیر زانو نیز به شیک پوش دیده  شدن، کمک خواهد کرد. در نهایت پالتوهای روی زانو برای افرادی با قد متوسط  پیشنهاد می‌شود. اگر به پالتوی بازیگران در فیلم های قدیمی دقت کرده باشید،  خواهید دید پالتوی آن ها تا روی قوزک پا ادامه دارد. این سایز، ظاهری  قدیمی و سنگین به شخص می‌بخشد. البته خیلی مطابق مد روز نیست.

جنس پالتو

متاسفانه حتی پالتوهای گران قیمتی که از  الیاف طبیعی تولید شده اند، کاملا طبیعی نیستند و پارچه آن ها از تلفیق  الیاف مصنوعی ساخته شده است. زیرا به این شکل، هزینه تولید آن کاهش می‌یابد  و مقرون به صرفه تر خواهد بود. استفاده از پارچه هایی با الیاف نایلونیِ  پلی استر دوام لباس را افزایش می‌دهد. اما الیاف مصنوعی، برخلاف ترمه، پشم و  پوست، عایق دمایی خوبی نیستند. به همین دلیل پیشنهاد ما به شما، انتخابِ  پالتوهای طبیعی و با کیفیت است. با پرداخت هزینه بیش تر برای یک پالتوی با  کیفیت، به جای خرید چند پالتوی ارزان، می‌توانید سال ها از آن استفاده  کنید. برای تنوع بخشیدن به ظاهر خود، شال گردن، کلاه، دستکش، کمر بند و  سایر پوشیدنی ها را با آن ست کنید و هر بار با ترکیب رنگ های مختلف،  استایلی متفاوت داشته باشید.

پالتو زنانه

پالتوهای زنانه در مدل های بسیار گوناگونی  تولید می‌شوند. بهتر است با توجه به فرم اندام خود، مدل پالتو را انتخاب  کنید. پالتو های کوتاه و مدل هایی که کمربند دارند برای خانم های کوتاه قد  مناسب نیست. پالتو های بلند و بدون چین، فرد را کشیده تر نشان می‌دهد. توجه  داشته باشید طرح پارچه نیز تاثیر مستقیمی در پوشش ظاهری شما خواهد داشت.  پالتوهایی با راه های عمودی، در لاغر دیده شدن موثرند. در حالیکه خطوط  عمودی باعث می شود کوتاه تر به نظر برسید.

پالتو مردانه

پالتو های مردانه معمولا یقه بزرگی دارند و  می‌توان زیر آن لباس های یقه اسکی پوشید. پالتوی مردانه باید اندازه بدن  باشد؛ یعنی نه زیاد تنگ، نه خیلی گشاد. برای انتخاب صحیح، سایز پالتو را با  پوشیدن کت و پیراهن در نظر بگیرید. بیش تر مردان ترجیح می‌دهند آستین  پیراهن آن ها از زیر پالتو دیده شود که دلیل اصلی این کار، جلوگیری از ورود  سرما از آستین پالتو است.

پالتو دخترانه

کودکان به سرعت رشد می‌کنند و قد آن ها در حال افزایش است. بنابراین  پالتویی را که برای آن ها خریداری می‌کنید  نمی‌توانند چند سال بپوشند پس  اجازه دهید هر مدلی که خودِ آن ها علاقه دارند، انتخاب کنند. مطمئن شوید  پالتوی مورد نظر، دمای بدن را حفظ می‌کند و سایزی را در نظر بگیرید که  بتوانند زیر آن لباس های گرم بپوشند.

نکات انتخاب پالتوی مناسب

  • پالتویی انتخاب کنید که دکمه داشته باشد، تا بتوانید در صورت وزش شدید باد، دکمه ها را ببندید و خود را گرم نگه دارید.
  • برای اینکه ظاهری جذاب داشته باشید پالتوی خود را همراه با ترکیبی از شال گردن و دستکش به تن کنید.
  • پالتوها در رنگ های متنوعی از جمله قهوه ای، مشکی، طوسی، سفید، آبی،  صورتی و … تولید می‌شوند. رنگی را انتخاب کنید که به پوست شما می‌آید و به  آن علاقه دارید. در نظر داشته باشید که رنگ های روشن شما را چاق تر و رنگ  های تیره لاغر نشان خواهد داد.

 

 

منبع:https://virgool.io/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
فاطمه کرمی